KO SMO

Osnovan pre više od 55 godina, MC-Bauchemie je jedan od vodećih svetskih proizvođača građevinskih hemijskih proizvoda i tehnologija. Sa više od 2.500 zaposlenih u preko 40 zemalja, MC je stekao renome u sofisticiranim i naprednim rešenjima i tehnologijama. Već treću generaciju MC-Bauchemie posluje kao privatna kompanija koja nastoji da održi dugoročnu perspektivu i doslednost u svojim odnosima.We take building seriously.

Be Sure. Build Sure.
ŠTA NAS MOTIVIŠE

Svaki proizvod može imati ključnu ulogu u obezbeđivanju integriteta kako čitave konstrukcije tako i bilo kojih reparacija koje se na njoj vrše. Izbor pogrešnog materijala ili njegova neodgovarajuća upotreba može da dovede do oštećenja sastavnih delova objekata, a u ekstremnim slučajevima, može čak i da ugrozi živote. Zbog toga svakom pojedinačnom projektu poklanjamo toliko pažnje. 

Našim klijentima dajemo pojedinačne savete i najbolja rešenja – doprinoseći tako spokoju svih učesnika.

 

Mi gradnju shvatamo ozbiljno.

 

Budite sigurni!

KAKO RADIMO

Kombinujemo stručnost minerologa, tehnologa za beton i naučnika za materijale iz naših internih laboratorija sa znanjem naših građevinskih inženjera i specijalista koji kao savetnici rade na našim lokacijama širom sveta. Održavanjem kratkih komunikacijskih kanala, ovi eksperti sarađuju kadgod je to potrebno da bi našli najpogodnija rešenja za specifične zadatke sa kojima se suočavaju projektanti, izvođači radova i klijenti. Oni će putovati bilo gde da bi osigurali da je svako rešenje ispravno i pouzdano realizovano. 

 • inovativni proizvodi i rešenja
 • 10 % radne snage radi u sektoru istraživanja i razvoja
 • tehnička podrška i fokus na klijente
 • najsavremenija proizvodna tehnologija
 • tehnička dokumentacija i kontrola kvaliteta
 • konstantan dijalog sa tržištem

POSLOVNI SEKTORI

Naši kupci imaju vrlo individualne zahteve, bilo da se radi o proizvodnji betona ili izgradnji i popravci građevinskih, industrijskih, objekata niskogradnje ili visokogradnje. Shodno tome, našim klijentima pružamo prilagođena rešenja u sledeća tri tržišna segmenta: MC za industriju betona, MC za infrastrukturu i industriju i MC za objekte.

 • MC za industriju betona

  Proizvođači gotovog betona, prefabrikovanih betonskih komponenti i betonskih proizvoda uživaju u prednostima visokog kvaliteta naših dodataka za beton i malter, naših sredstava za negu i otpuštanje i naših betonskih kozmetičkih proizvoda.

 • MC za infrastrukturu i industriju

  Projektanti, arhitekti, graditelji, vladine agencije i proizvođači mogu računati na naše kvalitetne građevinske i industrijske sisteme za zaštitu i popravke, kao i na naš jedinstven nivo usluge i podrške.

 • MC za zgradarstvo

  Organizatori, graditelji, arhitekte, projektanti i distributeri pronalaze najbolja rešenja za građevinske konstrukcije u MC –u, počevši od faze planiranja i učestvovanja u tenderima do same realizacije.

MC U MALOPRODAJI

Pored direktne prodaje koja se zasniva na našoj tehničkoj stručnosti, MC takođe isporučuje proizvode maloprodajnim objektima, omogućavajući i trgovcima da imaju koristi od kvaliteta koji je rezultat našeg opsežnog istraživanja i razvoja. Naše trgovačke proizvode razvijamo pod različitim brendovima, a komunikacija o njima i njihova portfolio struktura prilagođeni su svakoj pojedinačnoj ciljnoj publici.

 • Botament®

  Već više od 20 godina, ime Botament je sinonim za modularne građevinske materijale i specijalne građevinske materijale profesionalnog kvaliteta, koji se distribuiraju u radnjama sa građevinskim materijalima i pločicama. Za dodatne informacije

 • Ultrament®

  Već više od 35 godina, Ultrament proizvodi se mogu naći u specijalizovanim i ‚uradi sam‘ maloprodajnim objektima. Za dodatne informacije

PODRŽAVAMO KLIJENTE U SVAKOM POGLEDU

“Klijenta posmatramo kao dugoročnog partnera i sa njim gradimo bliske lične odnose.”

Ovaj navod našeg osnivača Heinricha W. Muellera (*1915/†2010) je i dalje jedan od naših glavnih principa. Mi zaista posvećujemo pažnju potpunom razumevanju izazova i potreba naših partnera. Od početka do kraja, mi se staramo da naši klijenti dobiju najbolju moguću podršku i savete. 

MI NE OSTAVLJAMO NAŠE KLIJENTE SAME SA NAŠIM PROIZVODIMA

Bilo da je to u kancelariji našeg klijenta ili na gradilištu, mi smo uvek tamo gde smo potrebni našim partnerima. Pažljivo slušamo i ulazimo u ulogu našeg klijenta da bismo stvarno razumeli njegove želje i potrebe. Na osnovu decenija iskustva i neprestanog istraživanja i razvoja, znamo kako da dođemo do srži problema i proizvedemo detaljna rešenja da bismo ostvarili očekivani rezultat.

 • Saveti i podrška specijalista skrojeni po vašoj ličnoj meri
 • Pojedinačna, praktična rešenja koja se zasnivaju na decenijama iskustva
 • Prilagođena rešenja

EDUKACIJA I OBUKE

Uspeh nekog projekta najvećim delom zavisi od sposobnosti i znanja uključenih ljudi. Stoga je jedan od naših glavnih ciljeva da unapredimo celokupno znanje o tržištu. Želimo da se postaramo da sve zainteresovane strane mogu da imaju pristup informacijama koje su neophodne da bi na zadovoljavajući način realizovale svoje projekte. Zbog toga organizujemo različite nacionalne i internacionalne obuke i događaje na kojima promovišemo informacije u pogledu novih trendova u izgradnji, pored objašnjavanja šta bi trebalo da se uradi da bi se teorijska rešenja uspešno sprovela u praksi.

 • Kontinuirani prenos know-how-a
 • Primenljivi kursevi i seminari
 • Obuka i sertifikacija saradnika
 • Prisustvo na univerzitetima i institutima

DIJALOG SA TRŽIŠTEM

Pored obuka na tržištu, organizujemo i događaje koji promovišu delotvornu razmenu iskustava sa akterima u građevinskoj industriji. Dobar primer za to je MC Forum, poznati događaj, gde profesionalci iz industrije pružaju i diskutuju o informacijama o opštim kretanjima i trendovima na građevinskom tržištu. Ova razmena informacija pomaže i našim klijentima i nama da ostanemo u toku sa najsavremenijom ekspertizom i da budemo spremni za izazove sutrašnjice.

 • MC-Forum i srodni simpozijumi
 • Dijalog sa stručnjcima iz industrije
 • Razmena informacija sa klijentima i drugim zainteresovanim stranama

DANAS RAZVIJAMO STANDARDE ZA BUDUĆNOST

Rad na istraživanju i razvoju koji je utkan u osmišljavanje novih proizvoda i sistema je sastavni deo naše korporativne kulture i glavni kontributor našem uspehu. Tokom proteklih više od pet decenija, razvili smo nekoliko proizvoda koji su postali standard u industriji.

POSVEĆENI INOVACIJAMA

Rad na istraživanju i razvoju koji je utkan u osmišljavanje novih proizvoda i sistema je sastavni deo naše korporativne kulture i glavni kontributor uspehu kompanije MC. Deset procenata naše radne snage je zaposleno u sektoru Istraživanja i razvoja. Redovno dajemo svoj doprinos i nacionalnim i internacionalnim projektima istraživanja i sarađujemo sa univerzitetima i eksternim institutima za ispitivanje materijala.

 • 10% zaposlenih u sektoru Istraživanja i razvoja
 • Jedna od najsveobuhvatnijih proizvodnih paleta u industriji
 • Dijalog sa kupcima radi kontinuiranog unapređenja

DANAS RAZVIJAMO STANDARDE ZA BUDUĆNOST

Rad na istraživanju i razvoju koji je utkan u osmišljavanje novih proizvoda i sistema je sastavni deo naše korporativne kulture i glavni kontributor našem uspehu. Tokom proteklih više od pet decenija, razvili smo nekoliko proizvoda koji su postali standard u industriji.

GLOBALNO PROIZVODNO PRISUSTVO

Koristeći najsavremeniju tehnologiju u sprezi sa opsežnom ekspertizom naših ljudi, proizvodimo građevinske materijale najvišeg kvaliteta u više od 20 proizvodnih pogona širom sveta. Sve naše aktivnosti su zasnovane na principima kvaliteta i posvećenosti kupcima, a takve su i naše proizvodne operacije.

 • najsavremenija PCE proizvodnja
 • sistem upravljanja kvalitetom
 • ISO 9001 sertifikat
 • Sistem zdravlja i bezbednosti

INNOVATIONS

 • Expert Proof

  Expert Proof je inovativna tehnologija za vezivanje na bazi polimera koja donosi novu perspektivu u sektor hidroizolacije objekata. Expert Proof gusti premazi su rešenja za hidroizolaciju koja su 100% bez bitumena.

 • DySC®-tehnologija

  Sa DySC® (dinamična sin. kristalizacija), razvili smo revolucionarnu tehnologiju koja svodi poroznost cementnih građevinskih materijala na minimum i obezbeđuje građevinskim materijalima ekstremnu otpornost, nepropusnost i trajnost.

 • PCE tehnologija

  Proizvodimo novu generaciju betonskih i cementnih dodataka na bazi polikarboksilatnih etera (PCE). Naš sopstveni, patentirani proces u skladu sa najnovijim dostignućima, omogućava nam da samostalno, brzo i precizno razvijemo, ispitamo i proizvedemo dodatke za beton i cement u skladu sa zahtevima kupaca.

PRIČA O MC

Od lokalne nemačke kompanije do globalnog učesnika na tržištu. Od 25 do više od 2.500 zaposlenih. Kratak istorijat kompanije MC-Bauchemie – priča o uspehu.

 • 1960-te i 1970-te
  POČETAK

  Heinrich W. Müller (*1915 / †2010) je 1961. godine osnovao kompaniju u Esenu, delu Rurske oblasti. 1963. godine izgradio je proizvodni pogon za dodatke betonu i malteru u Botropu, gradu koji se nalazi pored Esena. U narednim godinama, kompanija je sve više jačala. Tokom 70-tih godina prošlog veka, MC je proširio svoje poslovanje u Zapadnoj Nemačkoj. Eskpanzija izvan granica Nemačke je počela 1970. godine sa osnivanjem operacija u Francuskoj.

 • 1980-te
  EKSPANZIJA U EVROPU I PREKO OKEANA

  Kada su se sinovi osnivača – Dr.-Ing. Claus-M. Müller i Dr. jur. Bertram R. Müller (*1952/†2012) priključili kompaniji MC-Bauchemie je ubrzala svoju ekspanziju u Evropu. Nakon osnivanja u Irskoj, naša sestrinska kompanija je rukovodila procesom osnivanja brojnih daljih supsidijara širom Evrope, a od sredine 80-tih godina prošlog veka, čak i dalje: u januaru 1985. godine, MC je osnovao svoju prvu kompaniju izvan Evrope u Novom Bombaju, Indija.

 • 1990-te
  NAKON PADA GVOZDENE ZAVESE

  Nakon političkih promena koje su se odigrale u Istočnoj Evropi i ponovnog ujedinjenja Nemačke, MC je počeo da 1990. godine razvija organizacije za prodaju i distribuciju u istočnoj Nemačkoj i u godinama koje su usledile, osnovao je prodajne, distributivne i proizvodne pogone u drugim zemljama Centralne i i Istočne Evrope, kao što je Poljska gde je MC započeo svoje aktivnosti 1993. godine.

 • 2000-te
  INTERNACIONALIZACIJA SE NASTAVLJA

  Od početka novog milenijuma, MC se dalje razvija na internacionalnom planu: MC Brazil je osnovan kao regionalna proizvodna platforma koja će opsluživati Južnu Ameriku, dok je MC-Tajvan osnovan da učestvuje u jednom od najvećih projekata izgradnje ikada u Tajvanu – izgradnji brze železnice.

 • 2010-te
  NAPREDUJE EKSPANZIJA U AZIJI I JUŽNOJ AMERICI

  2012 godine, MC je otpočeo svoje sopstveno poslovanja u Gvineji da bi obezbedio uporište u rastućem tržištu Zapadne Afrike. Kasnije je usledila još jedna kompanija u Gani. Nastavlja se širenje i u Južnoj Americi i Aziji: 2015. godine, MC osniva zajedničko ulaganje u Čileu, MC Bautek Čile, a 2017. godine zajedničko ulaganje MC-BIFI Bauchemie u Vijetnamu.

OD 25 DO VIŠE OD 2,500 ZAPOSLENIH

Danas je porodična kompanija jedan od vodećih međunarodnih proizvođača građevinskog hemijskog materijala i tehnologija. Kompanijom upravlja Dr. Claus‐Michael Müller, Dr. Ekkehard zur Mühlen, i Nicolaus Müller, unuk osnivača. MC se bavi istraživanjem, razvojem i proizvodnjom specijalizovanih građevinskih materijala kako za izgradnju novih objekata tako i za popravku i sanaciju svih vrsta konstrukcija i posluje u više od 40 zemalja širom sveta – od Južne Amerike i Evrope, preko Bliskog Istoka i Afrike pa sve do Jugoistočne Azije.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123